PUZZELRING OF GORDIAANSE KNOOP.

Over deze ring doen verschillende verhalen de ronde, maar zeker is dat de naam van de ring stamt uit de Griekse mythologie. De koning van de stad Gordium (nu Turkije) had zijn wagen met een ingewikkelde knoop vastgemaakt aan een tempel. Er werd gezegd dat degene die de knoop kon ontwarren, over heel Azië zou heersen. In 333 voor Christus kwam Alexander de Grote naar Gordium om deze knoop te ontknopen. Na een dag vergeefs puzzelen, hakte hij de knoop door. Die oplossing was blijkbaar ook geldig, want in de periode daarna annexeerde hij het ene na het andere land en heerste over bijna heel Azië !

Een andere verhaal is dat de mannen rond de Middellandse Zee deze ring voor hun vrouw maakten volgens een oud geheim dat alleen hun bekend was.! Als een vrouw de ring afdeed wanneer ze vreemd ging , viel deze in vier delen uiteen. Zo werd haar ontrouw zichtbaar tenzij ze goed kon puzzelen.

In onze tijd werkt het zo gelukkig niet meer. Je kunt de ring voor jezelf kopen of aan iemand kado geven. Wel proberen we het geheim van de ring nml. Hoe je hem weer makkelijk en snel in elkaar kunt zetten, te bewaren.

Daarom hebben we een speciale pagina op deze site gereserveerd waar we de oplossing door middel van foto’s verduidelijken. Alleen aan wie deze handgemaakte zilveren ring koopt laten we weten hoe bij de oplossing te komen.